Bouwnijverheid

Enorme vraag, krappe deadlines en 
een chronisch tekort aan vakmensen

Ben jij verantwoordelijk voor het personeelsbeleid binnen de bouwnijverheid?

Dan weet je als geen ander dat er binnen de beroepsgroep een chronisch tekort aan vakmensen bestaat, terwijl de druk binnen deze enorme sector alleen maar verder oploopt vanwege de alsmaar toenemende vraag.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel ondernemers in de bouwsector te maken hebben met stressfactoren als:

 • nadelige effecten van de crisisperiode
 • tijdsdruk
 • irrealistische wensen van klanten
 • niet aan de vraag kunnen voldoen door een gebrek aan vakkundig personeel en leverproblemen van materialen
 • toegenomen veiligheids- en kwaliteitseisen

Het CBS en TNO hebben berekend dat ruim 15% van de werknemers in de sector last heeft van burn-out gerelateerde klachten.
Hierdoor lopen zij het risico uit te vallen waardoor de problemen allen maar verder zullen toenemen.

Hoe waardevol zou het voor je zijn om snel inzicht te hebben in het potentiele risico dat jouw organisatie loopt zodat 75% van het uitval als gevolg van burn-outklachten kan worden voorkomen?

WERKENDEMENSEN helpt je door het snel in kaart te brengen van de potentiele risico’s en gepaste ondersteuning verzuim te voorkomen.

Wil je hier nu meer van weten en wat het voor jouw organisatie kan betekenen. Plan dan een gratis en vrijblijvende afspraak in.

Maak een afspraak

Hoe pakken we het aan

Een van de belangrijkste zaken is de geheimhoudingsplicht waar wij ons aan houden. Alle informatie welke wij met je delen inzake jouw medewerker is eerst door hem/haar goedgekeurd.

VMC®

Elk traject wordt gestart met het invullen van de online VMC-vragenlijst

Bespreking testuitslag

In een (telefonisch) gesprek wordt de medewerker ingelicht omtrent de uitslag van de test. 

Advies

Op basis van de testuitslag wordt een persoonlijk advies gegeven

Coachstraject

In één of meerdere gesprekken wordt gewerkt aan de oorzaken welke toekomstige stress kunnen veroorzaken.

Afronding

We starten de afronding met nogmaals een VMC test om de resultaten SMART te kunnen vergelijken met de beginsituatie.

Borging

Als extra kan je een abonnement afsluiten waardoor dit traject jaarlijks herhaald wordt en je ervoor zorgt dat jouw medewerkers duurzaam inzetbaar blijven. 

Mogelijkheden

Coach Workspot biedt uw organisatie meerdere opties om proactief te werken aan het voorkomen van stressgerelateerd verzuim. Uiteenlopend van een interventie in het geval van (dreigende) uitval tot en met een geborgd preventieplan in uw organisatie.

Individuele test

Er zijn signalen- of klachten bij een werknemer die op een (naderende) burn-out kunnen wijzen. Een individuele test inclusief een gesprek met een gecertificeerde VMC® coach geven direct inzicht in de potentiele risicofactoren. Hierdoor kan direct door middel van coaching worden gewerkt aan het voorkomen van uitval.
Meer info?

Organisatie test

Uw organisatie besluit om te gaan werken aan een preventief beleid om uitval als gevolg van stressgerelateerd verzuim te voorkomen. Alle werknemers van het team/de organisatie maken de test en krijgen een individueel gesprek met een gecertificeerde VMC® coach. Zij krijgen direct inzicht in de potentiele risicofactoren waar, indien noodzakelijk, direct door middel van coaching kan worden gewerkt om uitval te voorkomen.
Meer info?

Geborgd preventie beleid

Uw organisatie besluit preventief beleid om uitval als gevolg van stressgerelateerd verzuim te voorkomen en te borgen. Alle werknemers van het team/de organisatie maken periodiek de test en krijgen een individueel gesprek met een gecertificeerde VMC® coach. Zij krijgen niet alleen direct inzicht in de potentiele risicofactoren waar, indien noodzakelijk, direct door middel van coaching kan worden gewerkt om uitval te voorkomen. Doordat er een periodieke meting plaatsvindt kunnen ook kleine verschuivingen zichtbaar worden (vaak al voordat de werknemer het zelf in de gaten heeft) en kan er zo nodig snel op worden geschakeld.
Meer info?

Wat je
collega's zeggen

Wij houden van onze klanten en zij van ons
 • Het was fijn om met WERKENDEMENSEN samen te werken

  Eén van onze onderwijzers heeft dankzij het traject via CoachWorkspot zijn rust weer gevonden. Hij heeft weer plezier in zijn werk. 

  Jessica de Greef

 • Best of The Best

  Een van de team-managers was regelmatig afwezig i.v.m. griepklachten etc. Na het traject van CoachWorkspot heeft hij zich niet meer ziek gemeld. Ook vertelde hij mij dat het thuis ook beter ging

  Adam de Wit

Mail ons om een afspraak te maken

Wij maken gebruik van ons netwerk van aangesloten coaches.
Maak een afspraak
file-text-olockuseruserscalendar-fullbriefcasecheckmark-circlesort-amount-asc